Filloas
Ingredientes:
- 5 ovos
- 2 litros de leite
- 200 gramos de fariña
- un cacho de touciño
- sal
- azucre
Elaboración:
Bate os ovos e mestúraos co leite e coa fariña, ata que quede feita unha crema líquida. Engade un chisco de sal. Colle despois o filloeiro ou unha tixola e úntaa con touciño ou graxa de porco. Reparte ben a crema líquida por toda a superficie, intentando que a filloa quede fina. Cando os bordos se despeguen sós, xa está dourada por un lado, así que dálle a volta ata que se doure polo outro.
Se as queres doces, coloca as filloas nun prato e bótalles azucre por riba.
Orellas
Ingredientes:
- 1 ovo enteiro
- 2 xemas e 2 claras montadas
- 1 vaso de leite
- medio quilo de fariña
- 100 g de azucre
- 50 g de manteiga fundida
- unhas pingas de anís
- a rela dun limón
Elaboración:
Mestura todos os ingredientes nun recipiente ata conseguir unha pasta compacta que non se pegue nas mans. Tápaa e déixaa repousar unha hora. Despois colócaa nunha superficie con fariña e estira a masa o máximo posible, intentando que quede unha masa moi finiña. Córtaa en forma triangular ou de orella de porco e bótaa nunha tixola con abundante aceite quente (se é posible, de oliva). Cando estean douradas é que xa están listas. Retíraas a unha fonte e bótalle azucre por riba.
Cocido
Ingredientes:
- 300 g de lacón
- 1 costela de porco
- medio polo
- media cachucha de porco
- 4 chourizos
- 100 g de touciño
- unto
- 400 g de patacas
- 400 g de verdura (grelos, nabizas, repolo...)
- 300 g de garavanzos
- un dente de allo
- 6-8 culleres de aceite
- 1 chisco de pemento doce
Elaboración:
Colle unha ola grande e énchea ata o medio de auga. Cando ferva, bota o unto, co que se consegue aumentar o sabor do cocido. Unha vez que se vaia desfacendo o unto, engade o lacón, que precisará de dúas horas de cocción a medio lume.
Despois bota a costela de porco, co touciño e o medio polo para que cozan durante uns dez minutos. Engade a seguir as verduras e os garavanzos (que xa estarían a remollo do día anterior).
Deixa que coza todo durante uns minutos e engade as patacas. Cando as patacas case estean cocidas, só nos faltaría engadir os chourizos, que necesitan un cuarto de hora para facerse. Unha vez que estea o cocido, escórreo e sírveo nunha fonte grande, á que lle podes engadir un chisco de pemento doce.
A auga do cocido podes aproveitala para faceres unha sopa.
Ingredientes:
- 5 ovos
- 2 litros de leite
- 200 gramos de fariña
- un cacho de touciño
- sal
- azucre
Elaboración:
Bate os ovos e mestúraos co leite e coa fariña, ata que quede feita unha crema líquida. Engade un chisco de sal. Colle despois o filloeiro ou unha tixola e úntaa con touciño ou graxa de porco. Reparte ben a crema líquida por toda a superficie, intentando que a filloa quede fina. Cando os bordos se despeguen sós, xa está dourada por un lado, así que dálle a volta ata que se doure polo outro.
Se as queres doces, coloca as filloas nun prato e bótalles azucre por riba.
Orellas
Ingredientes:
- 1 ovo enteiro
- 2 xemas e 2 claras montadas
- 1 vaso de leite
- medio quilo de fariña
- 100 g de azucre
- 50 g de manteiga fundida
- unhas pingas de anís
- a rela dun limón
Elaboración:
Mestura todos os ingredientes nun recipiente ata conseguir unha pasta compacta que non se pegue nas mans. Tápaa e déixaa repousar unha hora. Despois colócaa nunha superficie con fariña e estira a masa o máximo posible, intentando que quede unha masa moi finiña. Córtaa en forma triangular ou de orella de porco e bótaa nunha tixola con abundante aceite quente (se é posible, de oliva). Cando estean douradas é que xa están listas. Retíraas a unha fonte e bótalle azucre por riba.
Cocido
Ingredientes:
- 300 g de lacón
- 1 costela de porco
- medio polo
- media cachucha de porco
- 4 chourizos
- 100 g de touciño
- unto
- 400 g de patacas
- 400 g de verdura (grelos, nabizas, repolo...)
- 300 g de garavanzos
- un dente de allo
- 6-8 culleres de aceite
- 1 chisco de pemento doce
Elaboración:
Colle unha ola grande e énchea ata o medio de auga. Cando ferva, bota o unto, co que se consegue aumentar o sabor do cocido. Unha vez que se vaia desfacendo o unto, engade o lacón, que precisará de dúas horas de cocción a medio lume.
Despois bota a costela de porco, co touciño e o medio polo para que cozan durante uns dez minutos. Engade a seguir as verduras e os garavanzos (que xa estarían a remollo do día anterior).
Deixa que coza todo durante uns minutos e engade as patacas. Cando as patacas case estean cocidas, só nos faltaría engadir os chourizos, que necesitan un cuarto de hora para facerse. Unha vez que estea o cocido, escórreo e sírveo nunha fonte grande, á que lle podes engadir un chisco de pemento doce.
A auga do cocido podes aproveitala para faceres unha sopa.
VEÑA!!MAMIS,PAPIS E PEQUENOS!!!TODOS A COCIÑAR QUE ESTAMOS EN SEMANA DE FESTA!!!
Sem comentários:
Enviar um comentário